In o.a. Oss, Geffen,Heesch, Vinkel, Haren, Uden, Maren Kessel, Lith, Den Bosch, Schaijk en daarvan de directe omgeving komen wij de spullen ophalen en weer thuis brengen.
UW BOEKHOUDER UW BOEKHOUDER fin. administratie, btw aangiftes, jaarrekeningen, aangifte inkomstenbelasting, facturatie, omzetoverzichten, crediteuren en debiteuren administratie, aangifte erfbelasting
kostenbewaking, debiteurenbewaking, fiscale adviezen, actuele financiele overzichten, inzicht in te betalen belastingen Hoe actueel is uw administratie?

In een jaar kan veel gebeuren, zeker nu er constant zoveel fiscale regels veranderen.
HvH speelt hierop in door continue uw cijfers up-to-date te houden en u op tijd op de hoogte te brengen van de belangrijkste fiscale veranderingen.

Met onze jarenlange ervaring, grote persoonlijke betrokkenheid, meedenken en fiscale kennis willen wij graag ook uw betrouwbare boekhouder worden.
CONTACT CONTACT Administratiekantoor HvH, Cornelis Jolstaat 27, 5342 TT OSS,
tel 06 30143767, vhvh.joop@gmail.com.
 
 

Eenmanszaken krijgen eind 2019 een nieuw BTW nummer

Categories: Uncategorized
Comments Off on Eenmanszaken krijgen eind 2019 een nieuw BTW nummer

Vanaf eind 2019 krijgt iedere eenmanszaak een nieuw BTW nummer zonder BSN. Hiermee wordt het risico van identiteitsfraude beperkt en de privacy beter beschermd.

Dit nieuwe nummer dient vanaf 01-01-2020 op de facturen en de website van de eenmanszaak vermeld worden. Er geld dan tevens een verbod op het gebruik van het BTW nummer met BSN.

Briefpapier waarop het btw nummer vermeld staat dus nog beperkt bestellen, na 01-01-2020 mag het niet meer gebruikt worden.

 

Vervanger VAR uitgesteld

Categories: Nieuws
Comments Off on Vervanger VAR uitgesteld

De invoering van modelovereenkomsten die de huidige VAR gaat vervangen wordt uitgesteld tot 1 april 2016. De behandeling van de nieuwe wet is uitgesteld. Als de nieuwe wet modelovereenkomsten wordt aangenomen dan wordt de nieuwe wet waarschijnlijk pas op 1 april 2016 ingevoerd met een overgangsperiode tot 31-12-2016. De huidige bestaande VAR blijft geldig tot 1 april 2016.

Ouderentoeslag box 3 verdwijnt in 2016

Categories: Uncategorized
Comments Off on Ouderentoeslag box 3 verdwijnt in 2016

De ouderentoeslag voor ouderen met alleen een AOW uitkering komt per 01-01-2016 te vervallen. Hierdoor dienen ouderen met een vermogen boven de heffingsvrije voet straks meer box 3 vermogensbelasting te betalen.

Vanaf 2017 belastingvrij schenken € 100.000 voor eigen woning

Categories: Uncategorized
Comments Off on Vanaf 2017 belastingvrij schenken € 100.000 voor eigen woning

De huidige eenmalig verhoogde vrijstelling van ouders aan kinderen tussen 18 en 40 jaar van € 53.016 wordt met ingang van 2017 verruimd naar € 100.000. Ook de beperking tot kinderen vervalt.  Wel dient het geschonken bedrag verband te houden met de eigen woning van de ontvanger. De verkrijger kan per schenker eenmaal in zijn leven van de schenkingsvrijstelling eigen woning gebruik maken. Eerdere lagere schenkingen mogen op een later tijdstip tot het maximum worden aangevuld om alsnog van de maximale eenmalige vrijstelling te kunnen gebruikmaken.

Vervanging VAR

Categories: Uncategorized
Comments Off on Vervanging VAR

Per 01-01-2016 zal de huidige VAR vervangen worden door overeenkomsten. Deze (voorbeeld) overeenkomsten worden gepubliceerd door de Belastingdienst. Iedereen die volgens een voorbeeldovereenkomst van de Belastingdienst werkt of gaat werken, kan zo’n overeenkomst downloaden en gebruiken. Read more

Afkopen stamrecht b.v. 2014

Categories: Nieuws
Comments Off on Afkopen stamrecht b.v. 2014

Als u in 2014 uw stamrecht b.v. in één keer leeg haalt en het totale bedrag laat uitbetalen kunt u gebruikmaken van een eenmalige vrijstelling van 20% over dit bedrag. Of dit voor u fiscaal voordelig is hangt van u persoonlijke omstandigheden en wensen af.

Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt

Categories: Nieuws
Comments Off on Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt

Vanaf 2014 worden er geen blauwe brieven voor de aangifte b.t.w. per tijdvak verstuurd door de Belastingdienst. Vanaf die datum dient de ondernemer zelf in de gaten te houden wanneer hij de b.t.w. aangifte dient te doen. Gelukkig doet HvH dit voor zijn klanten.

BTW verplichting zonnepanelen

Categories: Nieuws
Comments Off on BTW verplichting zonnepanelen

De regels omtrent de b.t.w. t.a.v. van de zonnepanelen voor particulieren zijn bekend. Particulieren worden sinds kort (2013) aangemerkt als ondernemer voor de b.t.w. door de Belastingdienst. Voor particulieren kan deze regeling gunstig uitpakken mits er aan bepaalde Belastingregels wordt voldaan. Read more

Verruiming vrijstelling schenkbelasting € 100.000

Categories: Nieuws
Comments Off on Verruiming vrijstelling schenkbelasting € 100.000

Vanaf 1 oktober 2013 t/m 31 december 2014 geldt een hogere vrijstelling in de schenkbelasting tot € 100.000 mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Verder zijn de regels aan wie men mag schenken tijdelijk aanzienlijk verruimd. Read more

Tijdelijke regeling willekeurige afschrijvingen 2013

Categories: Nieuws
Comments Off on Tijdelijke regeling willekeurige afschrijvingen 2013

Op investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen gedaan in de periode van 1 juli 2013 tot en met 31 december 2013 kan, indien wordt voldaan aan de voorwaarden, direct tot maximaal 50% van de aanschaffingsprijs willekeurig worden afgeschreven. Eerder was een dergelijke regeling van kracht van 2009 tot en met 2011.